вівторок, 18 квітня 2017 р.

Обласна літературна студія "Паростки"

6 квітня 2017 року на базі Сквирського районного центру дитячої та юнацької творчості відбулося VIII засідання обласної літературної студії «Паростки». Квітнева сонячна днина зібрала на творчу зустріч всіх тих, кому не байдуже Слово, його значення, його сила і воля. Понад 100 закоханих в поезію школярів із Бориспільського, Тетіївського, Таращанського, Макарівського, Сквирського районів зібралися на засідання обласної літературної студії «Літературні обрії Сквирщини».


У ошатній актовій залі панувала неймовірна атмосфера гармонії Слова і Музики, що линула з найпотаємніших струн душі і серця. З вітальними словами перед присутніми виступили: Катерина Володимирівна Плівачук, кандидат педагогічних наук, доцент, Заслужений вчитель України, Любов Григорівна Завіщана, керівник обласної літературної студії «Паростки», методист Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді», Тетяна Василівна Петровська, кандидат педагогічних наук, член Національної спілки письменників України.
Студійці мали гарну нагоду почути, побачити і поспілкуватися з місцевим авторами прози і поезії, торкнутися витоків народження справжнього Слова. У цьому їм допомагали шановані гості літературного зібрання. Незабутніми залишаться хвилини спілкування з творчістю Василя Івановича Цимбалюка, кандидата педагогічних наук, Заслуженого вчителя України, який познайомив студійців з особливостями художнього перекладу, відкрив таїну майстерності образного слова, пробудив у молодих серцях почуття патріотизму і гордості за рідну мову, її розмаїття і красу.


З новими поетичними збірками своїх студійців познайомив всіх присутніх Ігор Леонідович Годенков, керівник літературної студії «Сузір’я» Макарівського району. Керівник літературного гуртка «Рідне слово» Сквирської загальноосвітньої школи I-III ступенів №1 Надія Петрівна Юшко познайомила присутніх із творчим доробком гуртківців та з творчими планами юних обдарувань. Найкращими словами про свою шкільну літературну студію ділился ведуча свята Іванна Володимирівна Ярмульська. Своїми враженнями і побажаннями поділилася Людмила Володимирівна Процюк-Щербатюк, журналіст, поетеса, яка багато років опікувалася гуртківцями і відкривала світ неповторності і краси справжнього Слова. На засіданні студії звучала музика, виконувалися пісні самобутніх композиторів та виконавців. Юлія Миколаївна Хандожинська, поетеса та композитор приготувала пісенний дарунок «Рідна сторона».
Цікаво презентувала науково-дослідницьку роботу «Образи-символи в поетичній творчості Василя Симоненка» Смолич Богдана, учениця 11 класу Сквирської загальноосвітньої школи I-III ступенів №4. Також юні студійці мали змогу почути твори у виконані авторів: Олександри Середи, учениці 9 класу, Ольга Данченко, учениці 11 класу,Софії Кишман, учениці 9 класу навчально-виховного комплексу «Сквирський ліцей- загальноосвітня школа I-III ступенів. «Нас об’єднало рідне слово» – саме такими словами підвели підсумок квітневого літературного зібрання юні поети та гості.



Немає коментарів:

Дописати коментар